HKS

Info-sesija Harvard kluba Srbije na Sajmu stipendija

Harvard klub Srbije učestvovao je na Sajmu stipendija koji je organizovan u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. HKS iskoristio je ovaj događaj da predstavi svoju stipendiju, kao i dosadasnje aktivnosti.

Harvard klub Srbije po drugi put dodeljuje godišnju stipendiju za nastavak školovanja najboljim studentima završne godine akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji, kako bi im omogućio, ili finansijski olakšao, da se u potpunosti posvete ostvarivanju svojih akademskih i profesionalnih ciljeva, u skladu sa visokim standardima koje promoviše, i održava, najbolji univerzitet po svetskim merilima – Harvard. Cilj ove stipendije je, takodje, da se ukaže na značaj kvalitetnog obrazovanja i pomognu studenti koji bi stečenim znanjem mogli u budućnosti da doprinesu napretku našeg društva.

Stipendija za studente društvenih i humanističkih nauka nosi ime „Čedomilj Mijatović“, dok je stipendija za prirodne nauke nazvana „Draga Ljočić“, po naučnicima koji su ne samo dali izuzetan doprinos razvoju nauke u Srbiji, već i boljitku njenih građana.

Najnovije objave