HKS

Dobitnici stipendija Harvard kluba Srbije - Alumni klub

Harvard klub Srbije početkom svake kalendarske godine otvara konkurs za dodelu dve stipendije, u vrednosti od po hiljadu evra, za studente akreditovanih visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji uz uslov da su prvi put upisali zimski semestar završne godine prvog stepena osnovnih akademskih studija, sa donjom granicom proseka u prethodnim godinama studija 9,0.

Po jedna stipendija dodeljuje se studentu/studentkinji prirodno-matematičkog i društveno-humanistčkog usmerenja.

Stipendije nose ime po naučnicima koji su ne samo dali izuzetan doprinos razvoju nauke u Srbiji, već i boljitku njenih građana, i to “Čedomilj Mijatović” za studente društvenih i humanističkih nauka i „Draga Ljočić “ za studente prirodnih nauka.

Odluka o stipendijama i svečano uručenje organizuju se do kraja aprila iste godine.

Odabir kandidata za dodelu stipendija utvrđuje se na osnovu postignutog uspeha u prethodnim godinama studija, motivacionog pisma, postignutih uspeha, priznanja, nagrada i drugih diploma i sertifikata, dve akademske preporuke i znanja engleskog i drugih stranih jezika.

Studenti koji su izabrani u najuži krug, mogu biti pozvani na razgovor na srpskom i/ili engleskom jeziku sa članovima Komisije za dodelu stipendija Harvard kluba Srbije.